by MC
Avem nevoie de:
- 8 oua
- un litru lapte dulce rece
- 250 g unt sau margarina
- 300 g zahar tos
- 10 linguri faina
- 50 g zahar vanilat
Mod de preparare: untul impreuna cu zaharul si 5 linguri de lapte se pun pe foc si se lasa pana se topeste zaharul. Dupa ce compozitia s-a racit, adaugam galbenusele mixate separat, apoi faina si laptele, amestecand continuu. La compozitie se mai adauga albusurile batute spuma cu un praf de sare, amestecand cu lingura de lemn de sus in jos, ca sa fie ca "o spuma".
Toata compozitia se pune in tava tapetata (cu ulei si faina). Se coace la foc potrivit cam 45 minute. Ultimele 5 minute, se da focul tare ca sa se rumeneasca). Imediat ce se scoate din cuptor se pudreaza cu zahar.
Se serveste rece, e racoroasa si foarte buna pentru zilele calduroase.
Foarte frumoasa ti-a iesit!Felicitari pt. blog si la cat mai multe retete!
RăspundețiȘtergereMultumusc mult si bine ai venit !
RăspundețiȘtergereAsta e prajitura care isi mai zice si "desteapta"? :))
RăspundețiȘtergereSa stii ca-i desteapta tare de tot si mincabila de te lingi pe degetele...
RăspundețiȘtergereDa, e grozava, si eu am facut-o, dar a ta a iesit mult mai frumoasa.
RăspundețiȘtergereMultumesc Mihaela, important e ca e gustoasa, frumusetea conteaza mai putin.
RăspundețiȘtergerevad ca reteta nu contine nici un fel de arome,esente sau poate ai omis
RăspundețiȘtergereelena, in reteta scrie cla 50 de grame zahar vanilat
RăspundețiȘtergeredory
Multumesc Dory, ca ai raspuns tu, desi abia acum am vazut si eu mesajul si nu stiam de ce spui de zahar vanilat ca si eu scrisesem la fel... Pupici !!!
RăspundețiȘtergere