Peste tot retete de saruturi/sarutari dulci, asa ca... eu va recomand sa incercati si "pupicii" astia sarati.
Ingrediente pentru cca 20 saruturi:
* 80 g unt rece taiat bucatele
* 100 g faina
* 100 g migdale macinate
* 80 g parmezan (eu va recomand sa puneti doar 50 g)
* un pic de sare (eu n-am pus deloc)
* 20 - 30 ml vin alb
In vasul de la mixer, punem toate ingredientele si mixam pina vom obtine o compozitie omogena. Daca nu avem mixer sau robot, putem foarte usor sa framintam aluatul cu miinile.
Impartim aluatul in bucati de cca 10 g una, apoi cu palmele formam multe bilute pe care le asezam in tava tapetata cu hirtie de copt, la o distanta de 3-4 cm (vom obtine 40-42 bilute).
Bagam tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade, pentru circa 20 de minute. Lasam biscuitii sa se raceasca, apoi ii conservam intr-o cutie de metal pe care o punem in frigider sau intr-un loc foarte rece (eu i-am facut cu doua zile inainte de craciun). Atentie, cind sint proaspeti sint un picut crocanti, dar dupa ce stau in cutie devin fragezi.Cind dorim sa-i servim, punem in siringa pentru dulciuri brinza philadelphia si ornam biscuitii, pe unul punem brinza iar un altul fara brinza il punem deasupra biscuitelui. Eu am amestecat brinza cu un pic de sunca presata macinata, dar va recomand doar brinza, fara alte adaugiri.
Minunati pupiceii tai picanti, Danielutza draga!
RăspundețiȘtergereSa-ti fie anul 2011 plin cu bucurii si impliniri, sa fiti sanatosi si voiosi alaturi de printeza voastra draga!
Multumesc mult, Dana ! Sa dea Dumnezeu ca pentru toata lumea sa fie un an mai bun ! Pupici !
RăspundețiȘtergerebravissima..mi copio la ricetta!!
RăspundețiȘtergerebaci
Enza
Cred ca sunt minunati la gust! ♥ Eu ador parmezanul si migdalele! ♥
RăspundețiȘtergereSint gustosi, daca spui ca-ti place parmezanul, pentru ca se simte destul de mult gustul...
RăspundețiȘtergerePupici !
Interesanta reteta! Am crezut initial ca sunt fursecuri cu crema dulce:)
RăspundețiȘtergereDanutza, sint tot un fel de fursecuri, doar ca sint sarate...
RăspundețiȘtergere